У Луцьку запустили челендж на підтримку 17-річної Альбіни Ярмолюк, якій діагностували страшну хворобу – гострий мієлоїдний лейкоз.

Читайте також: Онкохворій волинянці терміново потрібна допомога

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала поетеса Лєна Шторм, повідомляє ВолиньPost.

Так, щовівторка у кав’ярні-кондитерії "Старе місто" влаштовують майстер-класи із виготовлення цікавих хендмейдів. Згодом усі роботи планують продати на благодійній виставці, яка відбудеться 18 грудня. Просять не бути байдужими і стати частинкою команди, яка творить добро і дарує Альбіні шанс на швидке одужання, адже лікування вимагає шалених коштів. Родина Альбіни Ярмолюк не в змозі самотужки "потягнути" такі витрати.

До майстер-класів можуть долучатися усі охочі, головне – бажання. Діти з синдромом Дауна теж не стоять осторонь.

"Юний працівник кав’ярні та мій друг Валентин з відповідальністю говорить: "Я – волонтер". А його мама – пані Лариса додає: "Якщо нашу естафету добра підтримає більше людей, ми зможемо дієвіше допомогти Альбіні", – йдеться у дописі.

Читайте також: У Луцьку терміново шукають донорів крові для онкохворих діток

Наразі Альбіна Ярмолюк перебуває на лікуванні у Білорусі. Мужньо витримала третій курс хіміотерапії.

"Це високодозова хімія, яку необхідно було пройти відповідно до протоколу. Хвилювалися надзвичайно, бо ставили під наркозом нову "централку" і доза хімії була вища за попередню у 1000 разів. З Божою допомогою прокапали... в палаті від цієї хімії пекли губи і що дві години цілодобово капали Альбіні очі, щоб не перепалилася сітківка. Зараз період відновлення, хоча аналізи поки падають, болить голова. Зараз капаються підтримуючі препарати, промивки, таблетки", – пише мама дівчинки Ліна Ярмолюк у фейсбук-групі "Ya.Albina – ПЕРЕМОГА".

Номер карти Приватбанку 5168 7427 1593 3960 Палій Оксана В’ячеславівна (тітка і хресна Альбінки).

Призначення: НА ЛІКУВАННЯ АЛЬБІНИ ЯРМОЛЮК

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook