Виконавчий комітет Луцької міської ради затвердив нові тарифи на опалення – для населення та управителів багатоквартирних будинків збільшили тариф на 22,2%, а для бюджетних та інших організацій зменшили на 11,1%. Також для релігійних організацій вартість збільшили на 76,4%.

Читайте також: У Луцьку хочуть змінити рух маршрутів № 23 та 24

Про це повідомляє Район.

Відповідне рішення виконком ухвалив на позачерговому засіданні 30 листопада, 

Директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна розповіла, що тарифи коригують через те, що Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тарифи на газ. Тож комунальне підприємство мусить просити в міської ради підкоригувати тарифи й у Луцьку, аби не "влізти в нові борги".

Натомість член виконкому Олександр Серватович заявив, що в разі непідняття тарифів ДКП "Луцьктепло" не отримає коштів, які пізніше всеодно доведеться виплачувати з міського бюджету у формі допомоги "тепловикам". Також він закликав подавати до суду на державні організації, через рішення яких піднімаються тарифи.

Зрештою, "за" проект рішення про коригування тарифу проголосували 8 членів виконкому.

Читайте також: У Луцькій міській раді звільнили начальника відділу фізичної культури та спорту

Вартість послуги з централізованого опалення (з ПДВ)

для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії становитиме 1847,75 грн/гкал (зараз – 1512,35);

для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 42,39 грн/м2 (зараз – 34,69) за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення.

Вартість послуг з централізованого постачання гарячої води (з ПДВ)

за умови підключення рушникосушильників до систем централізованого постачання гарячої води становитиме 107,07 грн/м3 (зараз– 87,88)

за відсутності рушникосушильників – 98,58 грн/м3 (зараз– 80,93)

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter