Вода у Теремнівській водоймі не відповідає нормі за мікробіологічними показниками. Там перевищений показник кишкової палички.

Читайте також: На Волині оштрафували два водоканали за забруднення у стічних водах

Про це Суспільному розповіла завідувачка відділення лабораторного центру Оксана Колобкова.

На Центральному пляжі міста вода відповідає нормам.

В лабцентрі кажуть: дослідили зразки з 28 водойм області. Кишкову паличку виявили лише на Термнівській водоймі. «При нормі 5 тисяч, на сьогодні становить 9 тисяч 300. Тому рекомендації Луцькій міській раді виставити знаки про заборону купання»,  каже Оксана Колобкова.

Купальний сезон у Луцьку стартував 1 червня. На рятувальному посту поруч з Теремнівською водоймою висить жовтий прапорець, що попереджає про заборону купання.

Луцька міська рада цього сезону на облаштування пляжів міста з міського бюджету виділила 650 тисяч гривень, – розповів Суспільному посадовець міськради Юрій Кирилюк.

150 тисяч гривень виділили на благоустрій, лабораторні аналізи та впорядкування постів і 500 тисяч  на заробітну плату, страхування, обстеження підводної частини, навчання рятувальників і закупівлю обладнання для рятувальників.

Термін купального сезону у місті встановлено з 1 червня по 31 серпня. Лабораторні дослідження усіх об'єктів довкілля та місць масового відпочинку проводять двічі на місяць. У середині червня повторно тестуватимуть якість води на двох пляжах у районі Теремне та Центральному парку, – розповіла завідувачка відділу обласного лабцентру Оксана Колобкова.

Читайте також: На Волині у ставку втопився 11-річний хлопчик

Зі слів, начальника відділу УДСНС в області Олександра Бугайчука на Волині визначено 32 місця відпочинку. Найбільша така кількість у Ковельському районі. В Шацькій тергромаді на сьогодні визначено 13 місць. Буде організована робота 16 рятувальних постів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook