Оплату електронним квитком у Луцьку запровадили більше року тому, але досі третина пасажирів платить готівкою. Не сприяє поліпшенню ситуації й те, що контролери в маршрутки заходили не часто. Тож, у Луцькраді вирішили це виправити. Впродовж тижня владці обіцяють посилено пильнувати "зайців". На один з таких рейдів запросили й журналістів.

Читайте також: Вулицями Луцька від завтра курсуватимуть нові екологічні автобуси (фото)

Як усе пройшло – дивіться у сюжеті 12 каналу.

Вівторок, 10 ранку. У Луцьку на зупинці біля готелю "Україна" – не лише пасажири, а й муніципали та контролери. Сьогодні вони другий день поспіль шукатимуть "зайців", які досі платять за проїзд готівкою, а не електронним квитком.

Кожен контролер має певний перелік маршрутів, на яких працюватиме протягом дня. Розпочинаємо. Маршрутку зупиняють, контролерка заходить і просить пасажирів показати електронний квиток. На своєму пристрої перевіряє, чи була оплата.

З порушниками – по-різному. У більшості "зайці" обходяться попередженнями. Дають альтернативу: або вийти з автобусу, або заплатити штраф 120 гривень. За першу годину вже є і декілька штрафів.

Кондукторка каже, що не всі пасажири реагують спокійно. Перелік відмовок вже знає мало не напам’ять:

"Згубили", буває, кажуть. Забули. Або буває таке навіть, що кажуть, що просто принципово не платять електронним квитком. Тільки готівкою", – каже контролерка Олена Штомпель.

Читайте також: Повідомили, скільки пасажирів користується луцьким транспортом

Такі перевірки у Луцьку тривають другий день, і будуть до кінця тижня, кажуть у міськраді.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook