Впровадження закону щодо оптимізації здійснення контрольних процедур під час переміщення товарів через митний кордон України та законодавчого запровадження механізму "єдиного вікна" на митниці на даний момент саботується.

Читайте також: На брифінг до очільника Волинської митниці запросили обраних

Про це під час засідання митного комітету Європейської Бізнес Асоціації повідомив директор департаменту митної політики міністерства фінансів Олександр Москаленко, – передає УНІАН.

"Те, що я бачу зараз – страшний саботаж на середньому рівні… Ми зробили висновок, що легкої прогулянки не передбачається", – сказав він.

За словами Москаленка, закон №7010, що набув чинності, став "несподіванкою" для контролюючих органів:

"На митників несподівано звалився весь екологічний контроль. Вони не знали, що їм сьогодні треба перевіряти висновки на транскордонне переміщення вантажів і так далі".

Читайте також: На Волині банда молодиків викрала "євробляху" зі складу митників

При цьому, для нього нинішні труднощі імплементації закону не стали великою несподіванкою.

"Ми попереджали комітет, і розробників, що запуск цього перехідного періоду призведе до тримісячного колапсу, поки не буде все затверджено", – пояснив Москаленко.

За його словами, Мінфін вже готує проект постанови, якою планується замінити діюче рішення Кабміну "Деякі питання здійснення попереднього документального контролю в пунктах пропуску через державний кордон України".

Також планується прийняття низки інших нормативних актів для поліпшення ситуації.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter