У разі покращення епідеміологічної ситуації з коронавірусом COVID-19 громадяни можуть планувати відпочинок на другу половину літа. Якщо Україні вдасться обійти епідемію швидше, аніж інші країни, то зможе відновити внутрішні авіаперельоти раніше за міжнародні рейси.

Читайте також: "Ті, хто ходив у Почаївську Лавру на причастя – лежать із пневмонією, попи кидаються на медиків": медсестра шокувала деталями

Про це розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю BBC News Україна. 

"Реалістично планувати відпочинок на другу половину літа. Але це якщо всі будуть дотримуватися правил безпеки, не ризикуватимуть собою та близькими. І якщо ми побачимо, що статистика покращується, тобто крива захворювань не зростає", – прокоментував Криклій.

Водночас, міністр наголосив, що громадянам слід вже готуватися до нових правил у громадському транспорті. Зокрема, проїзд у метро, автобусах, трамваях, тролейбусах, потягах без захисних масок буде заборонений. За його словами, можуть також обмежити кількість пасажирів в одному вагоні, де їм перевірятимуть температуру. 

Читайте також: Одному 19, а другому 25 років: від коронавірусу померли два рідні брати, уся родина у лікарні

Щодо роботи залізничного транспорту, він не запрацює щонайменше до травневих свят. А от після карантину першими запрацюють приміські електрички.

"Нам точно доведеться забути про міжміські перевезення з набитими пасажирами салонами", – підсумував Владислав Криклій. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook