З метою забезпечення сталого і стійкого розвитку туристичної галузі Луцької міської територіальної громади, створення конкурентоспроможної на національному й міжнародному ринках туристичної дестинації, логістичного центру туризму Волинської області, покликаної забезпечити потреби внутрішнього та міжнародного туризму з урахуванням рекреаційного, соціально-економічного та історико-культурного потенціалу, депутати міської ради затвердили Програму розвитку туризму Луцької міської територіальної громади на 2021-2022 роки, йдеться на сайті Луцькради.

Читайте також: "Вона напіваварійна": у Луцьку реконструюють найгіршу площу

Начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська зазначила, що буде розроблено маршрут "Луцьк+", завдяки якому туристи будуть зацікавлені довше залишитися в нашому місті, а також хочуть перетворити Луцьк на логістичний центр всієї області.

Крім того, у школах міста планують запровадити до програми викладання курс "Луцькознавства". Буде створено туристичну раду при управлінні туризму та промоції міста, здійснюватимуться маркетингові дослідження та моніторинг туристичних потоків, буде розроблена промоція 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки, у Луцьку планують створити літературну майстерню за участі популярних авторів.

Наступного року у нашому місті буде організовано багато фестивалів. Зокрема, промоція З'їзду європейських монархів 1429 року в Луцьку, як визначна подія для Луцької міської територіальної громади, фестиваль "Князівський бенкет", туристичні форуми, презентації, конференції, майстер-класи, лекції та створення креативних туристичних продуктів.

Читайте також: Ігоря Поліщука обрали головою Волинського відділення Асоціації міст України

Міський голова Ігор Поліщук наголосив на тому, що Луцьк має хороший туристичний потенціал. "Варто лише напрацювати чіткі кроки, втілення яких принесе позитивні результати. Акцент варто робити на Старе місто, адже ми напрацювали 10 кроків на відновлення цієї частини. Уже зроблено ремонт фасадів 25 будинків, відремонтовано міст, підсвічуються пам'ятки архітектури у Старому місті. Найбільш вагомий проєкт, який ми реалізовуємо – то реконструкція Вежі Чорторийських. На території ще є багато підземель, на дослідження яких треба виділяти кошти. Це буде цікавий туристичний маршрут", – акцентував міський голова.

На реалізацію Програми розвитку туризму Луцької міської територіальної громади на 2021–2022 роки потрібно 7,24 мільйона гривень. Ці кошти потрібні для забезпечення сталого розвитку туристичної галузі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook