У Ковелі молоду маму з 10-місячною дитиною у візочку вигнали з магазину дитячих товарів через "власну" заборону входити у магазин з дитячими візками.

Читайте також: "Що ти мені нерви мотаєш": на Волині водій виганяв з маршрутки матір загиблого Героя

Як повідомила фахівець із захисту прав споживачів відділу економічного розвитку та торгівлі Лілія Барна, до міського голови Олега Кіндера звернулася жінка зі скаргою на один із спеціалізованих дитячих магазинів, з якого її вигнали з десятимісячною дитиною у візочку, пише Ковельpost.

Свій вчинок пояснили забороною входити у магазин з дитячими візками, яку встановила власниця торгового закладу. Про власні "правила" закладу торгівлі свідчив напис на вхідних дверях.

Як стверджує заявниця, площа магазину є достатньою, аби вільно пересуватися з дитячим візочком. І у момент візиту в магазині перебував лише один покупець, тож жінка впевнена, що жодних перешкод нікому на створювала.

Вийшовши з магазину, молода мама звернулася до патрульних, які знаходилися поряд. Поліцейські однозначно запевнили, що продавець магазину порушила низку прав громадян і подібні заборони є незаконними. Також вони порадили звернутися із заявою у відповідні органи.

Читайте також: У Луцьку маленький хлопчик відімкнув двері квартири та пішов на пошуки мами

Окрім звернення до міської влади, жінка спрямувала лист Уповноваженому Президента України з прав дитини.

Фахівці відділу економічного розвитку та торгівлі міськвиконкому роз'яснили підприємцю та працівникам магазину дитячих товарів норми законодавства та склали протокол для притягнення винних до адміністративної відповідальності (штрафу).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook