У Нововолинську знову з'явились випадки захворювань кору, захворіли 30 дітей і 13 дорослих.

Читайте також: Що таке залежність від людини і як її позбутися

Про це повідомляє головний лікар центру ПМСД О. Попіка, – передає Нововолинський інформаційний портал

Станом на 02 линя 2018 року в місті зареєстровано 43 випадки кору, спостерігається тенденція до зниження рівня захворюваності на кір.

За останній тиждень з 22 по 29 липня зареєстровано 2 випадки (за попередній тиждень - 11 випадків). Серед захворілих: діти 0-1 рік – 3; діти 1-4 роки – 7; діти 5-9 років – 12; діти 10-14 років – 8; діти 15-17 років – 0; дорослі – 13 (1 – медсестра інфекційного відділення НЦМЛ, 1 – медсестра дитячого відділення).

Лабораторно підтверджені 5 випадків.

Читайте також: Які послуги у медичних закладах стали безкоштовними

Найбільш ураженою групою є діти віком до 14 років (70% від усіх захворілих) та дорослі (30% від усіх захворілих), не реєструється захворюваність у віковій категорії – 15-17 років. Зареєстровано 9 сімейних вогнищ: із них 7 з 2 випадками, 2 з 3 випадками. Найвищий ризик поширення інфекції серед не щеплених. Спалахів кору в організованих колективах протягом останнього тижня не зареєстровано.

Епідеміологами відділу ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" були проведені епідрозслідування у всіх вогнищах кору. Сімейними лікарями, педіатрами центру ПМСД організовано спостереження за контактними особами. Відділом серед мешканців міста проводиться робота щодо популяризації щеплень від кору.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter