У неділю, 22-го листопада, мешканець Нововолинська став свідком ситуації, як на вулиці чатували на призовника. Чоловік розповідає, що з порушенням закону, хлопчину хотіли забрати в військкомат.

Читайте також: "Інспекцію" бойовиками позицій української армії скасували

Про це повідомляє Буг.

"Побачив, як йшов хлопець і його зупинили двоє чоловіків у цивільному (виявилося згодом, що це військовий комісар і ще один працівник військкомату) та один поліцейський в формі. У молодика почали перевіряти документи, причому не працівник поліції. Яка була підстава для перевірки документів, не пояснили.

Правоохоронець сказав, що хлопця затримали і везуть в військкомат. Але вилов призовників, як собак, є незаконним. Хлопець в результаті сказав, що йде в туалет, і не повернувся", – розповів Павло Голота, який вирішив стати на захист призовника.

Чоловік додає, що він не проти, щоб служили в армії, але все має відбуватися законно і що просто так перевіряти документи, без наявності на те підстав, в Україні заборонено.

Читайте також: Осінній призов в Україні: кого і як забиратимуть в армію

Як зазначає видання, на відеозаписі чути, поліцейський пояснює, що хлопця затримано на підставі статті 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення військовозобов’язаними чи призовниками правил військового обліку, неявка їх на виклик до військового комісаріату без поважних причин або несвоєчасне подання в обліковий орган, де вони перебувають на військовому обліку, відомостей про зміну місця проживання, освіти, місця роботи, посади).

Відео можна подивитись ТУТ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook