У Володимирі-Волинському та районі станом на 1 червня виявлено 51 випадок коронавірусу, з яких 6 нових. Всього з міста – 24 хворих, з району – 27. Крім того, є ще більше 200 аналізів відібраних на ПЛР-тести, по яких ще немає результатів. Результати надходять з затримкою у майже два тижні.

Читайте також: На Волині за добу зросла кількість інфікованих коронавірусом: ситуація у районах області

Про це повідомив під час засідання міської комісії ТЕБ і НС санітарний лікар Валерій Онищук, пише Буг.

Зазначимо, що Волинська ОДА станом на 9-ту ранку 1-го червня повідомляла про 47 випадків коронавірусу у місті і районі.

За словами головного лікаря ЦПМД Катерини Чубок, всього 420 зразків для ПЛР-тестування відібрано. Отримано лише 184 результати.

"Якби ми мали результати ПЛР-досліджень через два дні, то можна було би говорити про оцінку ситуації. 10 результатів, що отримали у вихідні, було відібрано ще 19-го травня", – сказала Чубок.

Як розповіла керівник КП “Володимир-Волинське ТМО” Тетяна Ващук, кількість госпіталізованих – 15 хворих, 11 з них знаходяться в інфекційному відділенні.

"Я так рахую, що ми будемо мати показник не нижчий мінімум 250 осіб, найменший, який мав би бути на сьогоднішній день. На сьогодні є більше 250 експертних повідомлень. По місту встановлено діагнози: 24 місто і 27 район. По підприємствах найбільше хворих на птахофабриці, є підозри і по інших підприємствах, в тому числі, що стосується працівників загальноосвітніх шкіл. Одна чи дві підозри є по дітях. Я не можу сказати, чи буде підтверджено діагноз, але підозра є", – сказав Онищук.

Читайте також: В Україні коронавірусом заразилися понад 24 тисячі людей: актуальна ситуація в регіонах

Коронавірус виявлений у селах району: Сусваль, Свійчів, Охнівка, Білин, Зимне, Зоря, Новосілки та інші.

"Майже всі села. Хобултова – підозри".

В області, як повідомляв раніше Онищук, за добу можуть провести 150 ПЛР-тестів. Це є надто мало, щоб вчасно встановити правильний діагноз. Через це черга на тестування на коронавірус розтягнулася на два тижні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook