У декларації Юрія Луценка ми побачили його шестизначну зарплатню. У нього немає ні автомобіля, ні будинку, він начебто орендує його за допомогою сина. Відповідно, він явно живе не на свою зарплатню, але намагається показати, мовляв так є, - повідомляє Zik.

Читайте також: Волинський нардеп і олігарх Івахів вразив декларацією з шаленими статками

Про це в ефірі програми "Перші про головне. Коментарі" на телеканалі ZIK заявила експерт Центру протидії корупції Анастасія Красносільська.

Коментуючи введення в Україні е-декларацій для громадських активістів, експерт Центру протидії корупції вважає, що, зобов’язавши активістів подавати декларації, чиновники хотіли перекинути увагу від обговорення своїх статків на обговорення статків активістів.

"Влада сподівалася, що у наших деклараціях буде те ж, що є у їхніх – коні, великі будинки, золоті злитки та яйця Фаберже. Але у наших деклараціях цього немає. Ми задекларували і показали наші статки. І там чітко вказано, що усі люди, які співпрацюють із ЦПК, живуть за ті гроші, які отримують. Вони декларують батьківські квартири і старі машини", – зазначила Красносільська.

Експерт Центру протидії корупції пояснила, у чому різниця між деклараціями громадських активістів та чиновників.

"У своїх деклараціях ми намагалися показати, що для нас є важливим. У моїй є моя кішка. Не тому, що вона дорого коштує, а тому, що вона для мене безцінна. Цінність моїх колег – "Кобзар", Конституція України, але не яйця Фаберже.

І в чому різниця між деклараціями активістів і чиновників? Наприклад, декларація Юрія Луценка. Ми побачили там його шестизначну зарплатню, але у нього немає ні автомобіля, ні будинку, він начебто орендує його за допомогою сина. Відповідно, він явно живе не на свою зарплатню, але намагається це показати. Проте у наших деклараціях все те, що у нас є. І все відповідає тим грошам, які ми отримуємо і за які платимо податки",– заявила гостя програми.

Анастасія Красносільська наголосила, що громадські активісти поставилися до е-декларування серйозно і задекларували усе, що є для них справжніми цінностями. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter