Російський опозиціонер Олексій Навальний повернувся до Москви після тривалого лікування у Німеччині. Правоохоронці затримали політика у аеропорту "Шереметьєво" 17 січня під час проходження паспортного контролю.

Читайте також: В Україні може виникнути новий фронт: білоруси таємно запрошують на свій кордон прикордонників ФСБ РФ

Наразі Навального затримали для з’ясування обставин перетину державного кордону. Про це з посиланням на російські ЗМІ повідомляє 24 канал.

"В аеропорту "Шереметьєво" затримали засудженого до умовного покарання Олексія Навального, який з 29 грудня 2020 року перебував в розшуку за багаторазові порушення випробувального терміну", – заявили у поліції.

Спершу опозиціонера затримали нібито для з'ясування обставин перетину державного кордону. Поліцейські заявили: якщо Навальний добровільно не піде з ними, до нього застосують силу. Опозиціонера затримали.

Читайте також: Українських моряків врятували із затонулого судна у Туреччині: імена вцілілих

Його дружина Юлія Навальна наразі чекає.

Навального оголосили у розшук в Росії через справу про фінансові оборудки в компанії "Ів Роше". Через неї опозиціонера ще у 2014 році засудили до 3,5 років умовно.

Федеральна служба з виконання покарань заявила, що опозиціонер начебто ухиляється від контролю за умовне засудження. Відтак йому планують замінити умовний термін на реальний.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook