Міністерство охорони здоров'я України 6 листопада опублікувало оновлений список країн "червоної" і "зеленої" карантинних зон, в'їзд в які передбачає певні обмеження в зв'язку з пандемією коронавірусу.

Читайте також: Степанов повідомив, чи запровадять "чорну" зону карантину в Україні

Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я, до переліку увійшли близько 200 держав-членів Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Так, в "червоний" список потрапили 46 країн. Зокрема, Польща, Грузія, Хорватія, Австрія, США, Великобританія, Франція, Швейцарія, Іспанія, Бельгія, Чорногорія, Нідерланди, Італія, Словаччина.

Нагадаємо, що після повернення з "червоних" держав українці повинні піти на самоізоляцію із застосуванням програми "Дій вдома". Дострокове припинення такого домашнього карантину можливо після отримання негативного ПЛР-тесту на коронавірус.

Відзначимо, що відносно 12 держав немає даних про захворюваність на COVID-19.

Читайте також: В Україні запровадили штрафи за порушення маскового режиму

Водночас Україна в оновленому переліку вкотре опинилася на межі "зеленої" і "червоної" зон. Станом на 6 листопада показник захворюваності на коронавірус у країні становить 275,2 активних випадки на 100 тисяч населення.

Для в'їзду в Україну всім іноземцям потрібен страховий поліс, що покриває COVID-19. Обсервації не підлягають особи, які прибули з країн "червоної" зони, якщо вони мають негативний результат тестування на коронавірус методом ПЛР, який проведено не більше ніж за 48 годин до перетину кордону України.

moz.gov.ua
moz.gov.ua
moz.gov.ua
moz.gov.ua
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook