В Україні є два документи, які свідчать про вакцинацію від коронавірусу.

Читайте також: Ляшко запевнив, що щеплених китайською вакциною CoronaVac незабаром пускатимуть до Європи

Про це розповіла в ефірі програми «Сьогодні Ввечері» на телеканалі «Україна 24» генеральна директорка директорату з розвитку цифрових трансформацій у МОЗ Марія Карчевич.

За її словами, в України є два документи про вакцинацію, які передбачені нормативно-правовою базою.

Так, перший – це міжнародний документ про вакцинацію, який передбачений міжнародними медико-санітарними правилами. Він видається лише в паперовій формі людині, яка отримала повний курс вакцинації.

Другий почали впроваджувати тільки з липня. Зокрема, мова йде про ковід-сертифікати, які видаються в цифровій формі через сервіс «Дія».

Ковід-сертифікат – це цифровий документ, в якому має бути інформація про вакцинацію і з яким у перспективі стануть можливі подорожі до ЄС.

Читайте також: В Україні стартує новий етап вакцинації

«Зараз Україна перебуває на етапі бета-тестування функціоналу та оцінки технічної відповідності з боку Єврокомісії», – повідомила Карчевич.

Також вона додала, що відповідно до чинного законодавства, людина, яка отримала повний курс вакцинації, може отримати свідоцтво або у лікаря, який проводив вакцинацію, або у сімейного лікаря. Дані будуть генеруватися на основі інформації, що міститься в електронній системі Helsi.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook