Під час нового локдауну, який можуть ввести через спалах коронавірусу, для вакцинованих від коронавірусу громадян можуть послаблювати карантин. Відповідну ініціативу розглядає МОЗ, але ухвалюватиме рішення Кабінет Міністрів.

Читайте також: Лікар розповів, кому і навіщо може знадобитися третя доза вакцини від коронавірусу

Про це заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив в інтерв’ю виданню «Апостроф».

За його словами, карантинні послаблення можливі для громадян із  внутрішнім «ковідним сертифікатом». Цей документ можна буде згенерувати в застосунку «Дія». Він, до слова, підтверджує не лише факт щеплення проти COVID-19, а й ПЛР-тест або підтверджує, що людина перехворіла.

«Дійсно, ми розглядаємо в майбутньому таку можливість. Йдеться про використання «внутрішнього» ковідного сертифіката. Це електронний документ, який ви зможете згенерувати в «Дії», який підтверджує факт щеплення проти COVID-19», – сказав Кузін.

Читайте також: Відомо, чи захищають вакцини від дельта-штаму коронавірусу (відео)

Головний санлікар анонсував, що розглядається можливість «дозволити працювати підприємствам з вакцинованими співробітниками, які відвідуватимуть клієнти, щеплені проти COVID-19». На його думку, це дозволить зменшити навантаження на економіку без ризику для громадян.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook