МОЗ України розрахували найгірший сценарій розвитку подій у зв'язку з поширенням нового коронавірусу. Міністерство готується до "повторення Італії". Про це 22 березня в ефірі каналу "112 Україна" розповів міністр охорони здоров'я Ілля Ємець, – пише ТСН.

Читайте також: Евакуація українців з Польщі: коли і якими маршрутами

Міністр переконує, що у головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка є розрахунки найгіршого сценарію для України.

"Потрібно сценарій зараз для цієї проблеми самий найгірший продумати. І цей сценарій ми можемо за аналогією з Італією і, подивимося, з Іспанією. Тому у головного санлікаря, мого зама є розрахунки найгіршого сценарію", – сказав він.

Читайте також: У Луцьку, попри всеукраїнський карантин, на авторинок з'їхались продавці

Варто зазначити, що Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України для протидії коронавірус з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, в яких запланована участь 200 і більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливо з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільне , залізничне і авіасполучення між містами і областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook