За словами заступника голови МОЗ та головного санлікаря Віктора Ляшка, зразки на ПЛР-тест беруть у кожної людини з підозрою на коронавірус.

Читайте також: Як Україна виходитиме з карантину: відповідь Авакова

Про це головний санітарний лікар України розповів під час онлайн пресбрифінгу МОЗ, пише 24 канал.

За словами Віктора Ляшка, при будь-якій пневмонії відбирають зразки для ПЛР-тесту на коронавірус.

Окрім того, тест роблять людям з симптомами тяжких гострих респіраторних захворювань: висока температура, сухий кашель й ускладнене дихання. Це три головних симптоми, в інших випадках рішення приймає лікар.

"ПЛР-тестування проводять у всіх випадках при підозрі на коронавірусну хворобу",
– заявив Ляшко. 

Читайте також: Нові дані МОЗ: в Україні значно зросла кількість хворих на коронавірус

Також зразки для дослідження відбирають у людей, які близько контактували з хворими на коронавірус пацієнтами та у мандрівників, що повернулися з-за кордону та мають симптоми гострого ГРВІ. Інші показання визначає епідеміолог.

Скільки ПЛР-тестувань роблять одній людині

Все індивідуально та залежить від конкретного випадку і як довго хворіє людина. Ляшко розповів, що при підозрі у пацієнта відбираються зразки для діагностичних цілей і для ПЛР-тесту.

Окрім того він зазначив, що для того, аби визнати людиною здоровою, необхідно аби останні два тести підряд були негативними. Лише у такому випадку можна стверджувати, що людина одужала. 

Він додав, що після двох негативних тестів-ПЛР пацієнтові дають довідку про те, що він одужав від коронавірусної хвороби. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook