Досліджені проби води, які нещодавно були відібрані, показали, в штучній водоймі Нововолинська стан води не відповідає вимогам на санітарно – хімічні показники. Зокрема, у воді зафіксоване мікробне забруднення, тобто виявлені лактопозитивні кишкові палички.

Читайте також: В Україні з початку року у водоймах загинуло 70 дітей

У Нововолинську чи не найпопулярнішим місцем відпочинку влітку є місцеве озеро. І, оскільки спека та гарячі сонячні промені знову повернулись, то бажаючих скупатися і охолодитися в прохолодній водоймі значно побільшало. Тому сьогодні, 2 липня, співробітники Нововолинського МВ Управління ДСНС України у Волинській області провели там черговий профілактичний рейд, пише Нововолинськ.сom.ua

Провідний інспектор Нововолинського міського відділу УДСНС Ілля Мацьоха роз’яснив місцевим відпочивальникам правила безпечної поведінки на воді, яких необхідно дотримуватися, щоб відпочинок не обернувся бідою.

"Не заходьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте водойм зі швидкою течією, не заходьте у воду в нетверезому стані, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Купаючись на "дикому пляжі" чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева, а у воду слід входити неспішно, обережно, пробуючи дно ногою. І взагалі купатися найкраще там, де є рятувальні служби, особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді не передбачувана", – наголосив рятувальник.

Щоб закріпити сказане відпочивальникам роздали профілактичні листівки із основними правилами та застереженнями.

Читайте також: Де не можна купатись: перелік небезпечних пляжів Волині

Під час рейду ми виявили, що на пляжі біля озера встановлені таблички "купатися заборонено", тож вирішили з’ясувати в чому справа.

Зокрема, у воді зафіксоване мікробне забруднення, тобто виявлені лактопозитивні кишкові палички. Цю інформацію підтвердив Нововолинський міжрайонний відділ обласного центру МОЗ.

За їхніми даними, в озері лактозопозитивна кишкова паличка виявлена з показником 9000 в дм³ при нормі 5000 в дм³. Тобто майже в два рази перевищує допустимі норми.

Враховуючи усе це, фахівці не рекомендують використовувати нововолинську водойму для купання.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter