У поліції прописали нові правила їзди на самокатах по місту. Ці правила носять поки рекомендаційний характер, оскільки законодавчо зміни в ПДР поки ще не внесли. Однак ці правила допоможуть уникнути зіткнень, каліцтв і ДТП з самокатами.

Читайте також: Власникам вантажівок надсилатимуть «листи щастя»: деталі

Список правил з'явився на сторінці Патрульної поліції в Facebook.

У поліції зазначили, що водіям самокатів або моноколесом не потрібні посвідчення водія. Однак знати правила дорожнього руху і використання таких транспортних засобів – потрібно, бо електросамокати можуть створити небезпечну ситуацію.

  • Вивчіть і дотримуйтеся правил дорожнього руху. Ми не рекомендуємо рухатися на електросамокатах по проїжджій частині дороги, оскільки рух по дорогах вимагає необхідних навичок і знання ПДР. Якщо ви все ж таки виїхали на дорогу, звертайте увагу на знаки та світлофори, керуйте за правилами для велосипедистів.

  • Одягайте екіпіровку. Щоб захистити себе від травм, надягайте шолом, наколінники, налокітники та захисні рукавички.

  • Звертайте увагу на дорожнє покриття. Від його якості залежить траєкторія вашого руху в наступну секунду. Обережно проїжджайте по калюжах, під ними можуть ховатися ями. Остерігайтеся люків – вони можуть виявитися відкритими, засипаних гравієм ям, зрізів в асфальті – все це може стати причиною втрати рівноваги та падіння.

  • Тримайте дистанцію. Мокра дорога і матеріал дорожнього руху впливають на довжину гальмівного шляху.

  • Подбайте про безпеку пішоходів. При обгоні зі спини – обов'язково зменшуйте швидкість настільки, щоб можна було різко зупинитися, якщо пішохід зробить крок убік або назад. Особливу увагу звертайте на дітей.

  • Будьте помітними. Одягайте яскравий одяг і розмістіть на ньому сітловідбивальні елементи.

Важливо!

Слідкуйте за автомобілями:

Двері автомобіля, які раптово відкрили, коли ви об'їжджали авто.

Машина, яка здає заднім ходом.

Водій без включених вогнів повороту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook