У понеділок, 30 березня, в Івано-Франківську в обласному пологовому будинку померла породілля з підозрою на коронавірус – аналізи на COVID-19 очікують.

Читайте також: В Україні зросла кількість хворих на коронавірус

Про це повідомив під час брифінгу заступник директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Володимир Чемний, пише ТСН.

За його словами, пологи у жінки були фізіологічні. Вона народила дівчинку вагою 2,5 кілограми. Дитина дихає самостійно і перебуває у стабільному стані. Наступного дня після пологів породілля померла. 

Зазначається, що жінка потрапила до пологового будинку на початку березня з плановою госпіталізацією за направленням, адже вона мала хронічну артеріальну гіпертензію. Утім, 10 березня вона потрапила до реанімації через високий тиск.

Читайте також: "Економіку потрібно запускати": Шмигаль прогнозує послаблення карантину

"Жодних ознак коронавірусу на момент переведення жінки в реанімаційне відділення не було. Проте 29 березня у неї різко піднялася температура, почалися явища дихальної недостатності, тобто симптоми як у хворих на коронавірус", – розповів чиновник.

Після цього породілля зазналася медикам, що повернулася з Польщі. Її перевили до окремого ізольованого приміщення. "У цей же час після обіду у жінки почалися пологи, і вона народила", – розповів Чемний. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook