У польському місті Познань напали і жорстоко побили українців. Інцидент трапився 27 червня на місцевому озері. Очевидці розповідають, що до хлопців підійшов агресивний чоловік, якому не сподобалося, що вони говорять українською мовою.

Читайте також: Раптово обвалилося перекриття: на будівництві у Польщі травмувалися українці

Про це пише польський ресурс Epoznan.

Повідомляється, що агресор підійшов українцям в районі Стшешинського озера на пляжі і накинувся на них. Одного з хлопців він вдарив сильно ногою по голові, після чого той втратив свідомість. Постраждалого госпіталізували до місцевої лікарні. Нападник намагався втекти, але був спійманий відпочиваючими і переданий поліції.

«Невідомий чоловік став кричати групі українців, щоб забиралися, вдарив одного з них ногою по голові так, що той втратив свідомість. Після нападу «герой» став тікати, але іншим відпочиваючим його вдалося зловити», – розповіли очевидці.

Відомо, що агресивний чоловік за національністю поляк і він був у нетверезому стані. Зараз він перебуває під вартою, правоохоронці розслідують всі обставини того, що сталося.

Читайте також: У Польщі затримали двох українців, які нелегально перевозили мігрантів

У Польщі жорстоко побили українців за рідну мову: подробиці НП

«Поліцейські з водної поліції, які переміщалися на човні прибули на місце після повідомлення від відпочиваючих. Їм показали місце, де лежить без свідомості побитий чоловік. Йому надали медичну допомогу. У якийсь момент він отямився і розповів, що на нього напала людина, вигукуючи гасла на основі національності», – розповіли в поліції Познані.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook