Росія готується втрутитися у вибори в Україні, бо військовим шляхом повернути сусідів в сферу свого впливу вже не вийде. Для цього вона має намір використовувати українців, що живуть в РФ, а також на окупованих територіях Донбасу і Криму.

Читайте також: Коли Крим повернеться до України пояснили у Росії

Про це розповів в інтерв’ю "Апострофу" російський політолог Андрій Піонтковський.

На його думку, Путін зараз не зацікавлений в силовому варіанті проти України, так як українська армія серйозно зміцнилася, а Захід у випадку масштабної ескалації може арештувати всі активи російської верхівки, відключити Росію від SWIFT і аж до арешту державних активів.

У зв’язку з цим Кремль обов’язково спробує зайти з іншого боку – через майбутні вибори в Україні.

"Вони будуть максимально включатися в вибори. Але цій загрозі повинна протистояти українська ЦВК (Центральна виборча комісія). Вони організовують ділянки для голосування на території Росії, де проживає кілька мільйонів українців, організовують голосування "Л/ДНР", в Криму, будуть використовувати п’яту колону на всій території України. Йде війна, тому не може бути й мови про ділянки для голосування як на окупованих територіях, так і на території держави-агресора. У Кремлі зрозуміли, що у них немає економічних і військових інструментів в протистоянні з Україною. І вони кинуть всі сили на фальсифікацію українських виборів, в тому числі спираючись на п’яту колону всередині України", – попередив Піонтковський. 

Читайте також: Меркель прилетіла до Сочі та зустрілася з Путіним

Російський експерт вважає, що для недопущення втручання Росії у вибори, ЦВК не повинна організовувати виборчі дільниці на території агресора.

Раніше президент України Петро Порошенко говорив про можливе втручання Росії в українські вибори. Глава держави зазначив, що Росія використовує також "величезну армію провокаторів і агентів у соціальних мережах". 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter