У Володимир-Волинському районі зареєстровано 65 випадків коронавірусної хвороби. Одним із вогнищ залишається птахофабрика, де зафіксовано 21 захворіла особа. 

Читайте також: На Волині коронавірусом захворіло шестеро прихожах релігійної громади

Про це на онлайн-брифінгу Волинської ОДА Тетяна Щербак повідомила, що ситуація у районі за останню добу невтішна, пише БУГ.

Володимир-Волинська птахофабрика – серед вогнищ поширення коронавірусу: захворілими є 15 працівників із Володимир-Волинського району, 3 – з Турійського, 3 – з Іваничівського. Усі вони є працівниками цеху напівфабрикатів та цеху фасування готової продукції.

Майже 100 людей чекають на результати аналізи. За словами заступниці голови ОДА, коло контактних осіб широке і велике. Всі вони перебувають на самоізоляції. Ведеться далі робота по встановленню контактних осіб.

Читайте також: У місті на Волині у центрі первинної медико-санітарної допомоги – спалах COVID-19

Станом на 9 червня у місті Володимирі-Волинському та Володимир-Волинському районі на самоізоляції перебувають 547 осіб, із них 64 контактували з хворими на коронавірус.

Було встановлено 64 осіб, які мали прямий контакт із захворілими на коронавірус. На облік взято 5 контактних осіб, повідомили на сайті міста.

Також лікарями та середнім медичним персоналом КП "Володимир-Волинський ЦПМД" проводиться спостереження за станом здоров’я осіб, які повернулись з-за кордону, згідно списків, наданих Володимир-Волинським ЛЦ ДСЕС. Від початку впроваджених карантинних заходів під наглядом знаходились 347 осіб, що перетнули кордон, і  208 членів їх сімей.

Читайте також: У лікарні на Волині помер інфікований коронавірусом 63-річний чоловік

Нагадаємо, що у КП "Володимир-Волинський ЦПМД" створено 5 мобільних бригад, до складу яких входить середній медичний працівник і водій. Всього від початку епідемії ними проведено 127 виїздів, під час яких здійснено 135 забори зразків біологічного матеріалу для ПЛР-діагностик.

Нагадаємо, станом на 9.30 9 червня в області зареєстровано 1113 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook