5-го червня під час засідання міської комісії ТЕБ і НС повідомили про ще 10 нових випадків коронавірусу у Володимирі-Волинському і районі.

Читайте також: На Волині – смерть та збільшення хворих на коронавірус: де виявили нові випадки

За словами головного лікаря ЦПМД Катерини Чубок, результати про 9 з них прийшли перед засіданням, передає Буг.

Як розповіли пізніше після наради 5 хворих – мешканці міста, 5 – з району, а саме з сіл Овадне, Льотниче, Ягідне (Турійський р-н, Оваднівська ОТГ) і Заріччя. Хворих виявили методом ПЛР-тестування, перевіривши 45 відібраних аналізів.

За словами Катерини Чубок, всього відібрано 538 матеріалів для проведення ПЛР-тестів. Близько половини з них не перевірено.

Читайте також: У місті на Волині помер чоловік інфікований коронавірусом

Як розповів санітарний лікар Валерій Онищук, аналізи, по яких немає результатів, можуть передати в Тернопільську область, щоб отримати їх швидше. У Волинській вірусологічній лабораторії не встигають вчасно провести дослідження. Люди, в яких відібрали аналізи два тижні тому, ще не отримали результатів.

Як розповіла Тетяна Ващук, головний лікар КП "Володимир-Волинське ТМО", вторинка очікує на результати ще 16 тестів. 16 осіб госпіталізовано. В терапевтичному відділенні потребує інтубації одна особа, її хочуть відправити до Луцька.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook