На Камінь-Каширщині суворо посиллють карантин. Відповідне рішення прийняли на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Михаліка 6 липня. Про це інформує Камінь-Каширська РДА.

Читайте також: Чи готова Волинь послаблювати карантин

Враховуючи епідемічну ситуацію в районі, зокрема велику кількість нових випадків коронавірусної інфекції, виявлених упродовж минулих вихідних, члени комісії вирішили вжити додаткових карантинних вимог. Тож прийнято рішення заборонити:

– 7, 11 та 12 липня проведення масових заходів: культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших;

– 9 та 12 липня роботу ТЦ "Пасаж" та Камінь-Каширського місцевого ринку міського споживчого товариства Камінь-Каширської райспоживспілки;

– 9 та 12 липня роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема: закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, МАФів тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування та оптових продуктових баз, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, діяльності з надання послуг зі здійсненням адресного доставлення замовлень та замовлень на винос.

Читайте також: На Волині перевірили бази відпочинку на дотримання вимог карантину: чи виявили порушення

Окрім того, до 22-ої години обмежено час роботи суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів.

Зокрема посилили карантн і у місцевих храмах. Про це повідомив благочинний і настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця протоієрей Володимир Мицько у фейсбуці.

У зв'язку зі збільшенням захворюваності на Covid-19 у цьому деканаті змінили правила відвідування храмів.

Зокрема, богослужіння у храмі відбуватимуться без парафіян. У церкві можна поставити свічку та написати записку, її можна подавати і через вайбер та в режимі онлайн.

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій закликає бути соціально відповідальним і дотримуватися норм карантину не лише у храмах ПЦУ, а і всіх інших конфесій.

Панотець закликає берегти себе та прислухатися до рекомендацій щодо карантину.

"До поки ми будемо ігнорувати правила карантину, доти будемо змушені так "поневірятися", – йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook