236 учнів Осівцівського ліцею відсвяткували перший дзвоник в новому приміщенні. 75,5 мільйона та 3 роки знадобилось для того, аби втілити в життя мрію педагогів і батьків, адже нову школу їм обіцяли ще з 90-х років, пише ІА "Волинські новини".

Читайте також:У Луцьку відкрили професійну трасу для любителів автомодельного спорту (фото)

"Багато поколінь осівчан мріяли про таку нову школу, і такий чудовий подарунок ми отримали на свята", – зазначили директор навчального закладу Любов Дем’яник та додала, що на учнів та педколектив чекають просторі класи, інформаційний центр, бібліотека, спортзал, ресурсна кімната, блок праці, їдальня, спортмістечко, зони ігор та відпочинку тощо.

Також директор ліцею подякувала районній та обласній владі, Верховній Раді, Кабміну і Президенту.

"Нарешті дочекалися!" – привітав присутніх голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко з відкриттям нової школи та побажав учням використати свій потенціал, а педколективу – щоб кожен робочий день був для них святковим. Також звернувся зі словами подяки до батьків та забудовника ТзОВ "Житлобуд-2".

Голова Волиньради Ірина Вахович зауважила, що відкриття нової школи – значна для Волині подія та подякувала всім, хто долучився до створення нової школи, зокрема і забудовнику, який з розумінням ставився до нелегкого процесу фінансування та зведення будівлі. Учням Ірина Вахович побажала успіхів у навчальному процесі та нових здобутків.

"Щоб у рейтингах успішності ви були першими, мусите показати прекрасні результати! Ми хочемо вами гордитися і бажаємо, щоб ви нам дали таку можливість. А викладацькому складу – з натхненням йти на роботу і вкладати душу в дітей", – зазначила Ірина Вахович.

Читайте також: Волинський Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" став одним з переможців Національного рейтингу благодійників України

Зазначимо, що нову школу селянам обіцяли ще з дев’яностих років минулого століття. Однак справа зрушила з місця у 2016 році, коли громада звернулася до тодішнього голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

У липні того ж року на сесії обласної ради прийняли рішення виділити мільйон гривень із вільних залишків обласного бюджету на зведення нової школи в Осівцях. Після оновлення проектно-кошторисної документації підприємство "Житлобуд-2" розпочало будівництво.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook