Мешканцям села Борочиче колишнього Горохівського району пообіцяли відремонтувати одну з жилих вулиць, натомість документи готові на ремонт польової дороги, що веде до кладовища, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», передає ІА Волинські новини.

Читайте також: У Луцьку за 1,5 мільйона відремонтують аварійне перехрестя

Дорога до нового кладовища в селі пролягає через вулицю Садову, протяжність якої становить майже 850 метрів. Люди самотужки встелили її щебнем та очікували, що цього року вулицю таки відремонтують, адже втомилися від пилу та болота. У квітні проєктно-кошторисну документацію врешті розробили, але на зовсім іншу дорогу.

«Виявляється, проєктна документація – на вулицю Садову, але роботи проводяться поза нею, в полі на Борисковичі. Виходить, голова нас обманув. У нас мало бути асфальтове покриття», – скаржиться мешканка села Борочиче Тетяна Павлік.

На вулиці Садовій проживають 23 родини з малими дітьми. Багато тут і пенсіонерів.

Як розповідає Василь Бартошук, який з дитинства прикутий до інвалідного візка, кожні два тижні мусить лагодити свій візок, адже в шпиці залітає каміння.

«Ямок багато. Казали, буде асфальт… [Доводиться їздити] по болотах, ямах, камінні… Як був молодшим, то я того не відчував, а зараз, як старший, то сила вже не та», – каже Василь.

Нове кладовище має міститися за 300 метрів від вулиці Садової, там, де закінчується щебенева дорога і розпочинається ґрунтова, що сполучає села Борочиче та Борисковичі. Проєктна документація розроблена на 2000 метрів дороги між цими селами.

Селищний голова Мар’янівської селищної ради Олег Басалик розповів, що таким чином хочуть з’єднати два села, аби діти мали можливість їздити в опорну школу в селі Мар’янівка. Однак чомусь клаптик з щебеневим покриттям на вулиці Садовій, де мешкають люди, оминули.

Селяни не розуміють, чому селищний голова вводить усіх в оману. Зі слів депутатів, на будівництво цієї дороги з обласного бюджету повинні виділити мільйон гривень і ще 250 тисяч – із місцевого. Однак кошторис значно вищий і становить понад чотири мільйони. Тому місцеві занепокоєні: куди підуть гроші, якщо всієї суми на будівництво дороги немає?

«Щоб прокласти кілометр ґрунтової дороги, треба сума в межах 10 мільйонів», – каже депутатка Бранівського старостинського округу Олена Сторожук.

«На сесії було проголосовано, щоб робити дорогу по вулиці Садовій до кладовища, а, як з'ясувалося, будуть робити від села Борисковичі до Садової, бо так захотілося голові», – додає депутат Мар’янівської селищної ради Микола Прокопчук.

Це питання розглядали на виконкомі Мар’янівської селищної ради. Однак зі слів селищного голови, депутати проголосували за дорогу ще в січні на виконкомі, а депутати кажуть, що був ще один виконком, на якому селищного голови не було.

«Дорога повинна з’єднатися, але не методом обману – наголошує депутатка Мар’янівської селищної ради Марія Ковальчук.

Читайте також: Трасу «Устилуг-Луцьк-Рівне» розширять

Ділянку, на якій має бути нове кладовище, вже передали в користування Мар’янівській громаді. Тому всі рішення приймають у селищній раді, а підписує всі документи – селищний голова Олег Басалик. З його слів, юридична адреса нового кладовища – вулиця Садова, тому порушень ніяких не вбачає. Однак чому частину тієї ж вулиці Садової, де мешкають люди, не включили в проєкт на будівництво?

Перевірити юридичну адресу реєстрації нового кладовища, не можна, бо всі документи – в селищного голови. Однак згідно з генеральним планом цієї території, площею три гектари, ділянка знаходиться за межами населеного пункту.

Місцеві депутати, своєю чергою, подали заяву до правоохоронних органів, аби там розібралися в ситуації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook