Навчальні заклади в Україні після набуття чинності нових карантинних обмежень з 19 грудня працюватимуть з урахуванням оновлених протиепідемічних вимог.

Читайте також: Міносвіти рекомендує школам продовжити канікули до кінця січня

У прес-службі МОН України надали роз'яснення щодо роботи шкіл та вишів на період дії карантину, який продовжили по 28 лютого 2021 року, пише РБК.

Згідно зі схваленими урядовою постановою №1236 обмежувальними заходами, на період дії карантину заборонено:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти групами у понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти:

  • відвідувати заклади освіти здобувачами освіти, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом з COVID-19 знаходиться понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу;

  • проводити в навчальних закладах масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу та в присутності глядачів.

У міністерстві також нагадали, що додатково до таких обмежень з 8 по 24 січня 2021 року на території України буде посилено карантин, у зв'язку з чим буде заборонено відвідувати будь-які навчальні заклади, крім садків та спеціальних навчальних закладів.

Читайте також: В Україні задумали "продовжити" зимові канікули в школах

Під час карантину самоізоляції підлягають особи, які прибувають до України для навчання у вишах з держави або є громадянами (підданими) держав з широким розповсюдженням COVID-19.

Водночас така норма не застосовується до осіб, стосовно яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворим на COVID-19.

Самоізоляції також підлягають ті, хто прибуває з ОРДЛО та окупованого Криму крім осіб, стосовно яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворими на коронавірус. Дана норма стосується також тих, хто має намір вступити до закладу освіти або вже навчаються на вільних територіях країни.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook