6 січня, напередодні Різдва, Православні християни святкуватимуть Святий вечір, в який на столі має бути 12 пісних страв. Але найголовніша страва Святого вечора та Різдва – святкова кутя.
Читайте також: Святвечір у 2018: що не можна робити перед Різдвом
Українські Новини дізналися, у скільки обійдеться приготування куті українцям на Різдво-2018.
Традиційна кутя готується з пшеничних зерен, маку, волоських горіхів і меду. Проте, як свідчать перекази, чим смачніше і багатше кутя, тим кращим буде врожай наступного року. Багато людей альтернативою пшеничної крупи використовують рисову для приготування цієї страви.
За даними сайтів великих українських гіпермаркетів, станом на 5 січня, пшеничну крупупродають за середньою ціною 8-11 грн/800 г. Проте є пропозиції з вищою якістю і ціною, які коштують від 15 до 20 грн/400 г.
Рисову крупу в гіпермаркетах України можна придбати за ціною від 21 грн/кг. В середньому ціна на рисову крупу становить 23-30 грн/кг.
Харчовий мак в гіпермаркетах України пропонують за ціною від 22 грн/150 г. Середня ціна коливається в межах від 22 до 35 грн/150 г.
Волоський горіх можна купити за мінімальною ціною від 26 грн/100 г. Проте кількість пропозицій з такою ціною невелика, а середня ціна волоського горіха знаходиться в межах 48-50 грн/180 г.
Читайте також: Рецепти куті з пшениці та рису
І останній обов’язковий інгредієнт куті – мед (липовий) – можна придбати за мінімальною ціною 41 грн/270 г. Такої кількості меду буде цілком достатньо для приготування страви. Ціна на мед значно варіюється в залежності від якості, виду і маси продукту.
Крім того, багато рецептів куті включають в себе ще й різні сухофрукти. Наприклад, чорнослив, який продають в гіпермаркетах за середньою ціною 45-60 грн/200 г. Пропозиції з найвищою ціною досягають вартості 82 грн/200 г.
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook
Коментарі
коментарів немає