У "Слузі народу" переконані, що ніщо не завадить проведенню місцевих виборів в Україні 25 жовтня. Ба більше – там сподіваються, що вибори пройдуть таки на всій території держави, тобто й на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Читайте також: Повідомили, чи перенесуть місцеві вибори в Україні

Таку думку під час брифінгу висловив перший заступник голови фракції та лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, пише 24 канал.

Він наголосив вибори, згідно з Конституцією, точно відбудуться 25 жовтня.

"Ми хочемо поставити крапку в питанні. Будь-які інсинуації про перенесення виборів, скасування, дострокові – абсолютно брехня. Вибори будуть, країна вже може до них готуватися. У принципі, країні вже починає до них готуватися", – зауважив він.

Парламентар додав: Верховна Рада оголосить про проведення місцевих виборів всередині липня.

Читайте також: Місцеві вибори: нардепи попередньо схвалили зменшення застави для кандидатів у мери

"Найближчі два – три тижні ми формуємо план змін до Виборчого кодексу, вносимо їх в зал, обговорюємо і приймаємо десь до кінця червня. І, фактично, до середини липня парламент виконає свою конституційну функцію і оголосить місцеві вибори там, де це робить Верховна Рада. В інших суб'єктах новостворених громад це зробить ЦВК", – пояснив Корнієнко.

Водночас, у "Слузі народу" не втрачають надію на проведення місцевих виборів на всій території України, включаючи тимчасово окуповані райони Донбасу.

"Ми віримо всією командою, що місцеві вибори відбудуться в один день. Працюємо над тим, щоб до цього все йшло", – наголосив Корнієнко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook