Сьогодні, 26 лютого у стінах Східноєвропейського національного університету відбувся новий та цікавий захід "Кава з ректором", на якому, у невимушеній обстановці, обговорювали питання дуальної освіти.

Читайте також: У СНУ відбулося офіційне обговорення щодо перейменування університету: що вирішили

Представники університету, влади та бізнесу в рамках круглого столу висловили свої думки стосовно запровадження дуальної освіти, підкреслили сильні та слабкі сторони університету та вказали на те, що потрібно удосконалити у навчальному процесі. Зокрема представники великих підприємств на Волині, які зацікавлені у висококваліфікованих кадрах та співпрацею з університетом наголосили на тому, які якості та навики їм потрібно у тому чи іншому студентові, аби прийняти його на роботу.

Ректор Східноєвропейського університету Анатолій Цьось щиро подякував усім, хто прийшов та не залишився байдужим до проблеми працевлаштування студентів.

"Я щиро вдячний усім, хто прийшов до нас. Головне для нас – це якість роботи: для вас – на виробництві, для нас – у навчанні. Головна мета наша – це забезпечити високу якість підготовки студентів.

Дуальна освіта – це ідеальний варіант поєднати наші з вами зусилля. Ми хочемо разом із вами готувати таких фахівців, які потрібні на виробництві", – зазначив Анатолій Васильович.

 

Куратор заходу – Ліпич Любов Григорівнадекан факультету економіки та управління, доктор економічних наук, професор зазначила, що працевлаштування висококваліфікованого працівника – це сьогодні проблема. Тому університет хоче впровадити дуальну освіту у закладі, адже це дозволить підготувати студента якнайкраще.

"Дуальна освіта – це така система підготовки, де готують студента з двох сторін: з одного – він отримує теоретичні знання під час навчання у стінах вузу, а з іншого – коли він навчається на підприємстві. Ви працюєте з нашими випускниками, ви знаєте усі їхні сильні та слабкі сторони, тому ми би хотіли, аби ви розповіли нам, які зміни потрібно провести в навчальній програмі, які знання ще більше потрібні", – зазначила Любов Григорівна.

 

Читайте також: Відкриття нових факультетів та цікаві проєкти: ректор СНУ розповів про інновації в університеті

На заході були присутні такі представники бізнесу та влади: Орест Маховський – помічник народного депутата Ірини Констанкевич; Олександр Смолич  – президент волинської промислово-торгової палати; Роман Романюк – директор Волинського обласного центру зайнятості; Євген Дудка – засновник "Волиньзернопродукт"; Віктор Левандовський – директор компанії "Internet devels"; Руслан Войцеховський – перший заступник Волинського управління лісового та мисливського господарства; Мирослав Коротя – голова правління "Волиньгаз"; Андрій Розумовський – директор ПП "Інвестор"; Віталій Новицький – директор туристичної агенції "Нові мандри"; Олег Дмитрук – директор ТМ "Дмитрук"; Андрій Токаренко – директор "Єврофесту" та інші.

 

Кожен із цих людей висловив свою думку з приводу того, що потрібно змінити  в якості освіти, або ж "прищепити" у студентові, аби та чи інша компанія змогла взяти його на роботу.

Зокрема директор Волинського центру зайнятості Роман Романюк зазначив:

"Новий ректор ламає стереотипи, вводячи щось нове. Дуальна освіта – це тенденції світової практики, які все більше проявляють себе в Україні. Дуже приємно що сьогодні є крупний бізнес, який проявляє елементи дуальної освіти.

Минулого року на облік до Волинського центру зайнятості звернулося майже 500 випускників із навчальних закладів. Так із Східноєвропейського національного університету тільки 26. Це говорить про те, що рівень знань в університеті високий".

 

Після його виступу кожен зміг виговоритися. Зокрема обговорення тривало 2 години.

В кінці заходу Анатолій Цьось знову подякував усім присутнім та наголосив на тому, що усі пропозиції будуть враховані та анонсував наступну "Каву з ректором" приблизно через місяць.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook