Президент Петро Порошенко раз по раз вражає своїм зовнішнім виглядом. Він часто з'являється на публіці то в пом'ятих піджаках і штанах, то з чимось, що стирчить в кишенях або дивно випирає з-під пальто.

Читайте також: Піджак заправлений у ширінку: Порошенко вкотре сконфузився (відео)

Деякі прихильники президента у відповідь стверджують, що на Петра Олексійовича речі або з легкої або дешевої тканини, або пошиті на замовлення або одяг без бренду.

Журналістам Страна.ua вдалося розглянути гудзик на пальто Порошенко, в якому він провів свої агітаційні тури.

Читайте також: Prada за 11 тисяч: які дороговартісні речі та бренди носили у Верховній Раді цього тижня

Як виявилося, Порошенко має верхній одяг італійського модного будинку Brioni.

Це дорогий бренд італійської чоловічого одягу. Компанія Brioni була заснована в 1945 році в Римі. Щоб задовольнити вимогу великий клієнтури, у компанії є власна фабрика в Абруццо (Італія). Також Brioni володіє фабрикою сорочок, цехом, де виробляють шкіряні вироби і лінію жіночого одягу. 900 кравців створюють щорічно більше 200 моделей в різних стилях з 5000 видів тканин.

Кожен предмет одягу вимагає близько 30-35 годин роботи. Чверть виробленої продукції йде на індивідуальні замовлення 25000 елітних клієнтів.

Пальто Порошенко аж ніяк не дешеве. Подібне (зі шлейками на манжетах) продається за $ 9450 або 255 906 гривень за курсом НБУ на 29.03.2019. Склад: 95% вовна та 5% віскоза.

Професійні баєри (експерти, які орієнтується в новинках і тенденціях сучасної моди, вміють відбирати речі, що користуються попитом у покупців, формують модні колекції для магазинів і прораховують їх окупність) кажуть, пальто Brioni для Порошенка швидше за все пошили на замовлення за його особистими мірками. Бренд таке часто практикує, але вартість виробу зростає, як мінімум, на 30%.

Саме тому на рукавах Петра Олексійовича відсутні шлейки на манжетах.

Агент Джеймс Бонд в серії "Казино Рояль" з'являвся часто в костюмах Brioni, також Володимир Путін, президент Росії, має схильність до костюмів цього бренду. Він їх носить в чорному і темно-сірому варіанті.

Ціна готового костюма – близько $ 5000, але публічні люди, як правило, хочуть, щоб костюм їм кравці Brioni шили на замовлення. Як стверджує російський портал BFM, і Путін в цьому питанні не виняток. На створення варіанту ручної роботи йде 10 годин праць швачки, 18 годин на гудзики та інші деталі, а потім 42 кроки пропрасовування. Це все піднімає ціну вище.

За часів свого президентства Віктор Янукович теж з'являвся неодноразово в пальто бренду Brioni.

У число відомих клієнтів компанії входять голлівудські актори: Джеймс Белуші, Аль Пачіно, Пірс Броснан, Деніел Крейг, а також Дональд Трамп, президент США. У 2016 році обличчям бренду стали музиканти групи Metallica.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook