Під час позачергового засідання Верховної Ради 13 квітня присягу новообраного народного депутата склала Юлія Світлична.

Читайте також: У одіозної соратниці Пашинського ДБР проводить обшуки

7 квітня Центральна виборча комісія визнала її переможницею на довиборах до парламенту в мажоритарному окрузі №179 із центром у місті Лозова Харківської області, повідомляє ТСН.

Юлія Світлична

Світлична – колишня голова Харківської облдержадміністрації. На вибори йшла самовисуванкою. Спочатку в цьому окрузі на довибори було зареєстровано 40 кандидатів. Згодом кандидатка від партії "Слуга народу" Вікторія Алєксєйчук припинила участь у передвиборчій кампанії. У партійній пресслужбі зазначили, що вища рада партії підтримала цей крок і подякувала Алєксєйчук. Її висунення пояснили тим, що на початку лютого не було повної інформації про склад претендентів на депутатське крісло, а "поява Юлії Світличної серед кандидатів повністю змінила передвиборчу картину. Було би нечесно і нерозумно ігнорувати це". 

Читайте також: Брат Єрмака за гроші конкурентів взявся знищувати міжнародний бізнес

У повідомленні "Слуги народу" наголошувалося, що "Світлична справді є досвідченим управлінцем із конкретними успішними кейсами", а також має підтримку серед людей у регіоні. "Було би стратегічною помилкою для "Слуги народу" зупиняти такого фахівця на шляху до Верховної Ради або якось перешкоджати", – зауважили у політичній силі. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook