У цьому році в Україні вже почали діяти нові правила вступу в університети.

Читайте також: Гриневич анонсувала початок вступної кампанії в Україні

Про це повідомляє сайт МОН.

"Для спеціальностей уніфіковані обов’язкові предмети ЗНО. Так, якщо попередні роки вузи самі вибирали, за якими предметами зараховувати в заклад, то в цьому році все уніфіковано під кожну конкретну спеціальність.

Така новація потрібна для того, щоб полегшити вступнику свідомий вибір того, з яких предметів він складає ЗНО, в залежності від спеціальності, на яку він прагне вступити. Умовами прийому визначено перелік конкурсних предметів у форматі “Українська мова та література” – обов’язковий для всіх абітурієнтів, другий предмет – фіксований, третій предмет – вступник вибирає з двох альтернативних",- повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Також вона сказала, що на даний момент будуть діяти результати тести за 2016, 2017 і 2018 рік відповідно. А ось результат з іноземної мови дійсний тільки 2018 року.

"Регіональний, сільський та галузевої коефіцієнти змінено за результатами вступної кампанії 2017 року. Конкурсний бал розраховуватися традиційно, за формулою. Механізм коефіцієнтів працює таким чином, що він множиться на загальний результат надходить", – сказала міністр.

Читайте також: Кількість українських студентів за кордоном становить майже 70 тисяч осіб

Скорочено і кількість допустимих заяв на вступ на бюджетне місце. В цьому році можна подати 7 заяв на 4 спеціальності, що на 2 менше, ніж у попередніх роках. Це було зроблено для того, щоб абітурієнт більш усвідомлено підходив до вибору спеціальності та університету, в якому б хотів отримати вищу освіту.

Також тепер замість творчих конкурсів для вступу на педагогічні, журналістські та деякі дизайнерські спеціальності будуть творчі заліки.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter