В одному із закладів харчування у Любомлі сталося масове стафілококове отруєння. Епідемічна ситуація щодо кишкових інфекцій на Волині залишається загрозливою, реєструються масові отруєння. Лише з початку травня зареєстровано вже 4 спалахи кишкових інфекцій. Зокрема з них – три сальмонельозу та стафілококове харчове отруєння, постраждало 75 осіб, з них – 25 дітей.

Читайте також: У Луцьку малолітня дівчина напилася до коми

"Цьогоріч на Волині утримується тенденція до росту сальмонельозу. Два спалахи сальмонельозу виникли в закладах громадського харчування в Луцьку та Ковелі, один – в закладі дошкільної освіти міста Нововолинська та стафілококове отруєння в закладі громадського харчування в м. Любомлі", – повідомляють у Волинському обласному лабораторному центрі.

З неофіційних джерел відомо, що отруєння в Любомлі трапилось менше місяця тому під час святкування дня народження. Частина гостей звернулась до Любомльської районної лікарні, де проходила лікування на стаціонарі, решта осіб почувалась в нормі.Напередодні до медзакладу потрапили також деякі підлітки та їх батьки одного із сіл району, які у цьому ж ресторані відзначали випускний, пише "Волинь Онлайн".

Читайте також: Виявили сальмонелу: волинянин отруївся у відомому кафе на Рівненщині

Інсайдери стверджують, що керівництво закладу харчування вибачилось за інцидент, який трапився у них, та врегулювало питання з потерпілими мирним шляхом. Правоохоронні органи взяли ситуацію на контроль, відповідні служби провели всі необхідні заходи в закладі з виявлення джерела проблеми та його ліквідації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook