В Україні планують востаннє відстрочити штрафи за "євробляхи" ще на три місяці, орієнтовно до початку грудня 2019 року. 

Читайте також: У поліції Волині повідомили, як каратимуть за невчасно розмитнені "євробляхи"

Про це під час круглого столу домовились представники Офісу президента, митниці та "євробляхерів", пише ТСН.

При цьому зазначається, що новий законопроєкт має ухвалити Верховна Рада, а остаточно він набуде чинності лише орієнтовно через два тижні після завершення нинішнього періоду розмитнення.

Тобто власникам "євроблях" рекомендують "перечекати" 14 штрафних днів, після 22 серпня, щоб потім мати останню нагоду перереєструвати авто на українські номери.

Під час кругло столу представники влади зазначили, що за три місяці цього періоду розмитнення має бути розроблено нову систему для перереєстрацій вживаних автомобілів. Вона, імовірно, має бути орієнтована на тих, хто не може собі дозволити нове авто. 

"Через два тижня буде відтермінування – сто відсотків, тисячу відсотків. Є ще третій момент: це не означає що ці три місяці ми десь ходимо і займаємось своїми справами, а через три місяці збираємось і кажемо, що нам потрібно знову відтермінування", – заявив оди із представників влади.

Читайте також: "Євробляхам" настав кінець: в Україні винайшли нову схему ввезення авто

Чиновники з Офісу президента зазначили, що ці три місяці потрібно для того, щоб створити нові правила розмитнення легковиків, ретромашин, мікроавтобусів і спецтехніки.

При цьому для вирішення проблеми буде створена робоча група, до якої увійдуть представники влади, імпортери та "євробляхери". Кожен має висунути свої пропозиції для урегулювання питання розмитнення. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook