Двоє українських заробітчан, яких знайшли мертвими в ангарі з фруктами в Польщі, могли вбити, щоб не розраховуватися з ними.

Читайте також: "Працювали легально": в консульстві повідомили моторошні деталі загибелі двох українців (відео)

Як пише "Страна", товариші українців і їх рідні вважають, що загибель чоловіків – це інсценування і все підлаштували, щоб не розраховуватися з ними.

За однією з версій, поляк нібито, щоб не платити українцям за роботу, заманив їх у ангар, для цього спеціально відкрив вікно, а коли вони зайшли туди, закрив його.

"Українці отримували близько 3 тисяч злотих (близько 19 тисяч гривень). І за останній місяць з ними, здається, досі не розрахувалися. Мало того, господар ще вимагав 40 тисяч злотих (250 тис. грн) за доставку тіл до кордону з Україною. Звичайно, рідні відмовилися. На перевезення скинулися односельці, ховати повинні в цю неділю", – говорить товариш загиблих Дмитро Мамчур.

Читайте також: Трупи молодих українських заробітчан знайшли у морозильній камері в Польщі

Односельці не вірять, що смерть українців розслідують, навпаки, з них зроблять винних, вважають вони.

"Зроблять з українців як не самогубців, так пияків. Ніби не знайшли вони іншого місця, як пити в ангарі. Їм не провели інструктаж, не розповіли, що в ангарі вони можуть задихнутися. Швидше за все власник побачив страшну картину, взяв і відкрив вікно, закрив двері і поклав випивку – зробив все для того, щоб з себе зняти провину", – нарікає землячка загиблих Ірина Саска.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook