Якщо ви досі відмовляєтесь починати день зі сніданку з ароматною кавою, то учені вже довели, що традиційний ранковий напій має чимало корисних властивостей. 

Читайте також: Науковці назвали несподівану корисну властивість ківі

Американські науковці назвали ще одну вагому не ігнорувати каву. Виявилось, що два горня напою не лише додають бадьорості та покращують настрій, а й можуть продовжити життя.

Учені заявили, що регулярне вживання кави реально впливає на ризики передчасної смерті у людей різного віку із різними звичками. Це підтвердив аналіз 40 досліджень за участю загально понад 3 мільйонів осіб.

Читайте також: Чи справді гематоген такий корисний

"Кава містить чимало вітамінів та мінералів, а також є одним із найбільших джерел антиоксидантів у раціоні. Численні дослідження підтвердили, що вона покращує здоров'я печінки, допомагає спалювати жир та покращує працездатність. Тому кава продовжує життя: у людей, які вживають цей напій, ризик померти упродовж найближчих 20 років знижується на 30%",  пояснюють фахівці.

Ще одним приємним бонусом є те, що кава особливо впливає на мозок, дозволяючи уникнути розвитку Паркінсона та Альцгеймера, що також впливає на тривалість життя. Звісно ж, є і певні умови для вживання кави: напій не варто доповнювати цукром, підсолоджувачами та молоком.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook