Міністерство охорони здоров’я отримає гуманітарну допомогу, а саме лікарські засоби з діючою речовиною Гідроксихлорохін, включені у національний протокол лікування COVID-19. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, – інформує сайт МОЗ. 

Читайте також: Відомо, скільки українців видужали від коронавірусу за кордоном

Компанії "Санофі" та "Сандоз" поставлять в Україну 320 тисяч таблеток цього препарату, що розраховано на лікування понад 22 тисяч пацієнтів.

"МОЗ робить усе можливе, щоб максимально ефективно боротися з коронавірусом. Тому ми звернулися до виробників з проханням надати нам гуманітарну допомогу. Цієї кількості препарату вистачить для лікування понад 22 тисяч хворих на COVID-19", – заявив Максим Степанов.

Зазначимо, лікарський засіб "Плаквеніл" компанії "Санофі" (з діючою речовиною Гідроксихлорохін) уже розподілений між структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій та Києва з подальшим надходженням до закладів охорони здоров’я "першої хвилі" для прийому хворих із коронавірусною інфекцією. Поставка та розподіл лікарського засобу "Гідроксихлорохін" компанії "Сандоз" очікується на початку наступного тижня.

"Цей препарат прописаний у нашому протоколі лікування хворих на COVID-19 і застосовується для важких пацієнтів винятково в умовах стаціонарів, а також під пильним наглядом лікарів і за письмової згоди пацієнтів. Він буде безкоштовним для тих пацієнтів, кому він справді необхідний за медичними показами", – резюмував Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте також: У трьох областях України можуть запровадити комендатські години

Нагадаємо, що препарати з діючою речовиною Гідроксихлорохін використовуються для лікування хворих на  COVID-19 у США, Японії, Німеччині та інших західних країнах із розвиненою медициною.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook