Україна посилює правила в'їзду через поширення індійського штаму коронавірусу – «Дельта». Українці зможуть безперешкодно повертатися на батьківщину в разі наявності хоча б одного щеплення від COVID-19, у протилежному разі вони мусять йти на самоізоляцію. Іноземців повинні мати два щеплення.

Читайте також: Інфекцію привезли з Росії: в Україні помер перший пацієнт, заражений штамом «Дельта»

Про це заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко на засіданні уряду 28 липня, пише ТСН.

Таким чином, задля мінімізації поширення небезпечного штаму Кабінет міністрів на засіданні ухвалив рішення про повернення ПЛР-тестування на коронавірус для всіх невакцинованих людей під час перетину українського кордону.

Водночас Ляшко наголосив, що для українців, які виїхали за кордон до моменту набуття чинності цієї постанови, повернення додому буде залишатися без перешкод.

«Ми пропонуємо нові правила перетину кордону, які набуть чинності через сім днів після офіційної публікації, щоб знизити можливість поширення вірусу на території України, якщо хтось інфікується за межами нашої країни. Також завдяки цим змінам ми зможемо робити більш якість епідеміологічні розслідування, у разі виявлення носія. Самоізоляція, обсервація невакцинованих від коронавірусу сприятиме контролю і зменшить шанс нового масштабного спалаху в Україні», – заявив Ляшко.

Читайте також: Розповіли, чому в Україні зараз немає спалаху коронавірусу

Спрощена система в'їзду буде діяти лише для людей, які вакцинувалися від коронавірусу. Так, якщо українець має щонайменше одне щеплення, він може уникнути самоізоляції.  

В іншому випадку йому запропонують встановити застосунок «Дія вдома» і протягом 72 годин можна здати ПЛР-тест, отримавши негативний результат уникнути самоізоляції. У разі позитивного тесту необхідно буде йти на самоізоляцію або на лікування.

 Іноземцям, що прибувають в Україну, слід мати 2 щеплення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook