Україна заборонить використовувати повітряний простір нашої країни літакам, зареєстрованим у Білорусі. Це рішення ухвалив Кабінет міністрів.

Читайте також: «Хотіла плюнути в обличчя»: білоруська журналістка у прямому ефірі поскандалила з екс-«слугою» Шевченком (відео)

Як повідомляє джерело OBOZREVATEL в уряді, заборона почне діяти з 00:00 29 травня. Також в аеропорту «Бориспіль» нам підтвердили повну заборону на польоти літаків із Білорусі. Раніше глава «Міжнародних авіаліній України» Євген Дихне закликав закрити небо для білоруських повітряних суден.

«Уряд схвалив протокольне доручення Мінінфраструктури та «Украероруху» встановити з 00:00 29 травня заборону на використання повітряного простору України повітряними суднами, зареєстрованими в республіці Білорусь», – сказав наш співрозмовник.

Пізніше Міністерство інфраструктури України офіційно повідомило про «повітряні санкції» щодо білоруських авіакомпаній.

Читайте також: Вимолюють кусочок хліба: Лукашенко заявив про «мільйони голодних українців» через вивезений чорнозем

«Обмеження польотів у повітряному просторі Білорусі та транзитних перельотів для білоруських компаній є необхідними кроками для забезпечення безпеки авіації та пасажирів. Наразі команда Міністерства інфраструктури спільно з Міністерством закордонних справ напрацьовує оперативні рішення для того, щоб залучити в Україну нові транзитні авіамаршрути. Розраховуємо на підтримку наших міжнародних партнерів», – наголосив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Україна вирішила повністю закрити небо для Білорусі

Білоруська влада отримає повідомлення про закриття неба для польотів від українського Мінінфраструктури, Міністерства закордонних справ і «Украероруху».

Додамо, що президент авіакомпанії «МАУ» Дихне в ефірі 1+1 закликав заборонити проліт над Україною білоруським авіакомпаніям.

«Я вважаю, що абсолютно правильною буде реакція бойкоту стосовно дій у небі Білорусі – це заборонити проліт українською територією білоруським компаніям. Вони літають через Україну до Туреччини, Єгипту тощо», – говорив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook