13 березня пізно ввечері президент України Володимир Зеленський повідомив про низку заходів, які запровадить Україна для протидії поширення коронавірусу.

Читайте також: Коронавірусом за кордоном захворів український дипломат: в МЗС ввели особливий режим

"Ми закриваємо кордон для іноземців. Будуть закриті прикордонні пункти пропуску для пасажирського сполучення. Два тижні, починаючи з 00:01 16 березня, іноземні громадяни не зможуть потрапити на територію України. Ні літаком, ні поїздом, ні автомобілем, ні будь-якими іншими засобами. Виключення становлять іноземці, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні. Зокрема, представники офіційних міжнародних організацій та дипломатичних місій", – наголосив президент. Про це пишепише Lowcost Avia.

Президент також розповів, що робити громадянам України, які наразі перебувають за межами батьківщини.

"Щодо українців, які зараз знаходяться за кордоном. Ті, хто вилетів чартерними рейсами у туристичну подорож, точно повернуться додому згідно з розкладом. Щодо інших громадян України – через три доби ми закриваємо регулярне авіасполучення. За цей час ви повинні повернутися додому", – сказав він.

Ті, хто не встигнуть повернутися, мають звертатися до українських консульств для того, щоб їх змогли повернути окремими нерегулярними рейсами.

Читайте також: Волинянку, яка нещодавно повернулася з Польщі, госпіталізували з підозрою на коронавірус

Раніше того ж дня Голова ВРУ Дмитро Разумков повідомив, що регулярне авіасполучення буде повністю припинене з 00:01 17 березня.

"Якщо ми говоримо для суходолу та морського, в першу чергу, суходолу, то наші громадяни будуть мати можливість повертатися на територію нашої держави. Я думаю, що авіаційний транспорт не є єдиним, і я думаю, що будуть інші механізми повернення громадян. Однак, виїжджати за територію нашої держави громадяни України не зможуть", – сказав Разумков.

Отже, регулярні авіарейси будуть повністю припинені з 00:01 17 березня.

Щодо чартерних рейсів, то у деяких туроператорів чартерні рейси у період 14-16 березня поки заплановані без змін, частина туроператорів повідомляє, що поверне своїх туристів до 16 березня.

Скасування всіх рейсів та заборона на в’їзд іноземців діятиме орієнтовно протягом двох тижнів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook