Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про відкриття пунктів пропуску в аеропортах з 15 червня. Це зроблено у межах відновлення авіаційного сполучення, яке було закрито через карантин в Україні й країнах Європи.

Читайте також: Над Волинню зазнімкували найбільший у світі літак (фото)

Доповідав з цією пропозицією на засіданні уряду 12 червня заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович, повідомляє 24 канал.

Відкриття аеропортів для іноземців: правила

В'їзд в Україну дозволять тим іноземцям, які не є громадянами країн зі значним поширенням коронавірусу. Якщо ж людина перебувала у такій країні протягом останніх 14 днів, то їй також заборонено в'їжджати на територію України. 

Пункти пропуску діятимуть у міжнародних аеропортах України: Вінниця, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Одеса, Київ, Бориспіль, Львів, Миколаїв, Харків, Херсон таЧернівці.

Решта міжнародних аеропортів наразі залишать закритими.

"Це важливо для забезпечення міжнародного авіаційного сполучення, а також для можливості перетину державного кордону іноземними громадянами", – пояснив Дмитро Абрамович.

Читайте також: В Україні змінили правила карантину: що тепер під забороною

З 15 червня не лише іноземці можуть потрапити до України, а й українці полетіти за кордон. Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, що вже з понеділка 4 країни почнуть впускати українців:

США (нині там понад 1 мільйон хворих) – без обмежень на кордоні й без тестувань;

Албанія (майже 250 хворих) – без обмежень на кордоні й без тестувань;

Велика Британія (кількість хворих невідома) – 14-денний карантин після прибуття;

Туреччина (майже 22 тисячі хворих) – без обмежень на кордоні, але з обов'язковим тестуванням.

Ще одна країна почне впускати українців з 27 червня. Мовиться про Туніс, що на Півночі Африки. Там іноземців теж тестуватимуть одразу після прибуття.

Крім того, 4 країни розглядатимуть можливість відкрити кордони для іноземців після покращення епідеміологічної ситуації в нашій державі:

Кіпр – розглядатимуть це питання щотижня;

Чорногорія – розглядатимуть щотижня;

Греція – розгляне після 1 липня;

Грузія – розгляне після 1 липня.

"Минулого тижня ми відкрилися всі міжнародні аеропорти. Єдине, що авіаперевізники поки не за всіма напрямками будуть працювати. Ми очікуємо, що в перших пів року – на рівні однієї третини від потужності на кінець 2019 року", – розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі "Сніданку з 1+1".

Криклій додав, що Міністерство закордонних справ продовжує перемовини про відкриття інших напрямків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook