НКРЕКП заборонила імпорт електроенергії з РФ і Білорусі в Україну до 1 жовтня 2021 року.

Про це нардеп Олексій Гончаренко повідомив у Telegram, передає УНІАН.

Читайте також: Українцям хочуть підвищити ціну за світло у 2 рази

«Щойно НКРЕКП заборонила імпорт російської та білоруської електроенергії в Україну до 1 жовтня 2021 року», – написав він.

Імпорт електроенергії з Росії та Білорусі: як розвивалися події

У січні 2021 року Україна відновила імпорт електроенергії з Білорусі після майже дев’ятимісячної заборони регулятора.

Україна 1 лютого 2021 року відновила комерційний імпорт електроенергії з Росії через дефіцит електрики в піковий зимовий період.

У березні президент України Володимир Зеленський підтримав обмеження імпорту електроенергії з Росії та Білорусі, у зв’язку з чим доручив секретарю Ради національної безпеки та оборони Олексію Данилову представити проекти відповідних рішень.

Читайте також: У Луцьку скоро знову з'явиться гаряча вода

13 травня президент Володимир Зеленський підписав закон, який забезпечує можливість сертифікації оператора системи передачі (ОСП) електричної енергії держкомпанії «Укренерго» за моделлю відділення ISO (Independent System Operator).

Законом також передбачається можливість міністра енергетики ініціювати заборону в Україну імпорту електричної енергії з країн, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства (Російської Федерації та Республіки Білорусь).

18 травня 2021 року міністр енергетики Герман Галущенко звернувся з листом до голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Валерія Тарасюка з проханням заборонити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook