Українець Святослав Гарасюк, якого не евакуювали з китайського Уханя через підвищену температуру, звернувся до президента України Володимира Зеленського та міністра закордонних справ Вадима Пристайко.

Читайте також: Зараження смертельним коронавірусом зафіксували ще в двох країнах

Чоловік попросив, щоб його евакуювали на батьківщину з епіцентру поширення коронавіруса. Відеозвернення Гарасюка опублікувало видання hromadske.

За його словами, на момент евакуації 20 лютого в нього була підвищена температура тіла і його не допустили на борт літака. Однак після трьох аналізів у нього не виявили коронавіруса і він почувається добре.

"Я постійно на зв'язку з посольством України, але якоїсь конкретної інформації щодо нашої евакуації вони надати не можуть. Єдине, що мені надали це те, що я не зможу покинути територію Китаю самостійно, тільки за допомогою посольства України", – сказав українець.

Читайте також: У популярній серед туристів країні зафіксували коронавірус

Гарасюк зазначив, що вже тиждень він знаходиться на карантині в готельному номері, звідки його не випускають "навіть на ковток свіжого повітря". Про це повідомляє Telegram-канал Pavlovsky News, який поспілкувався з українцем.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook