НАБУ отримало доступ до документів лотереї щодо виграшу Ляшка. Лідер Радикальної партії задекларував два виграші на 283 та 134 тисячі гривень, проте в лотереї цю інформацію не підтвердили. Про це повідомляє видання Судовий репортер.

Читайте також: НАБУ отримало доступ до інформації щодо виграшів Ляшка у лотерею

Солом'янський суд Києва надав Національному антикорупційному бюро України доступ до документів "Української національної лотереї" щодо виграшу Олега Ляшка, який він задекларував у 2017 році. Відповідне рішення суду було оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

"Згідно з листом підприємства зі 100% іноземних інвестицій "Українська національна лотерея", протягом жовтня 2017 року виграшів грошових сум у розмірі 283,6 тис. грн, 134 тис. грн, 153,5 тис. грн в лотереях, що проводяться УНЛ (в тому числі в державній тиражної грошової лотереї "Фаворит спорт"), не зареєстровані. Таким чином, в ході досудового розслідування підлягає перевірці факт одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище", - йдеться в ухвалі суду.

Наразі НАБУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter