МЗС України планує відкрити низку нових посольств і консульств у кількох країнах світу. Про це 8 березня розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "БізнесЦензор".

Читайте також: Де українці зможуть відпочити навесні і влітку 2021 року

Перш за все буде відкрито генеральне консульство України у Вроцлаві.

"Ми вже почали його формування, туди ми йдемо для того, щоб ще ефективніше і краще допомагати українським громадянам, які працюють або навчаються, або живуть в Республіці Польща", – підкреслив Кулеба.

Також Кулеба розповів про плани створити посольство України в Республіці Гана, що "відповідатиме курсу на поступове зміцнення позицій України в Африці".

За словами мінстра, також буде відкрито посольство України в Республіці Філіппіни.

"Країна дуже складна, з нею треба працювати для того, щоб вона більш прихильно ставилася до українських ініціатив в міжнародних організаціях, насамперед в ООН. Крім того, ми пішли в Філіппіни, бо бачимо велику зацікавленість українського бізнесу для торгівлі з цією країною", – вказав міністр.

Читайте також: У Польщі затримали дев'ятьох заробітчан з України

Кулеба зазначив, що повноцінним посольством стане посольство України в Чилі, яке зараз є відділенням посольства іншої країни. Також буде створено генеральне консульство України в індійському місті Мумбаї.

"Ці нові представництва в цілому – це нові додаткові можливості захищати інтереси української держави, українського бізнесу і українських громадян. Я обіцяю, як міністр, що ці посольства і консульства будуть швидко створені, що ми призначимо туди професійних людей. І я радий, що, незважаючи на всі труднощі, за рахунок підвищення ефективності роботи дипломатичної служби ми можемо не звертати, а навпаки розширювати свою присутність в світі, зміцнювати позиції України на міжнародній арені", – сказав Кулеба.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook