Українські туристи провалилися під лід на озері Морське око в польських горах. Про це з посиланням на Татранський національний парк повідомляє польський телеканал "TVN24", передає "Букви".

Читайте також: На Волині під лід провалився чоловік

У Польщі до 17 січня діють жорсткі обмеження, пов’язані з епідемією коронавірусу. Зокрема, з метою обмеження туризму і пересування по країні до 17 січня закриті готелі та інші об'єкти розміщення.

Однак це не стало перепоною для туристів з України, які не дивлячись на заборону виходу на лід, яка діє на території Татранського національного парку, все ж вирішили прогулятися по кризі на озері.

На відстані близько 10 метрів від берега лід проломився і туристи впали у воду. На щастя, вони змогли самостійно дістатися до берега.

Телеканал не уточнює, скільки саме туристів вийшли на лід, проте повідомляє, що госпіталізація їм не знадобилася.

Читайте також: На Волині чоловік впав у глибоку криницю

Лід на озері Морське око занадто тонкий, щоб ходити по ньому. Керівництво національного парку закликає не виходити на поверхню замерзлих татранських озер. Також інформують про небезпеку і знаки, розміщені на березі. Однак взимку туристи хочуть скоротити шлях до ще однієї пам'ятки – Чорного озера під горою Риси – і йдуть по короткій дорозі по поверхні Морського ока.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook