73% українських водіїв упевнені, що перемогти затори можна будівництвом нових доріг і розв'язок, і лише 12% погодилися б з обмеженнями на в'їзд машин в центри міст.

Читайте також: У Луцьку на паркування автомобілів встановлять нові тарифи

Про це йдеться в результатах опитування 10 тисяч респондентів, проведеного аналітичною службою OLX, передає Економічна правда.

Ділитися своїм авто з іншими, щоб зменшити навантаження на дорогах, готові ще менше – лише 7% автомобілістів.

Також не можуть знайти спільну мову автомобілісти і власники альтернативного транспорту: перші вважають велосипеди і самокати небезпечними, а другі виїжджають на дороги через погану інфраструктуру.

69% опитаних українців, які володіють легковим автомобілем, користуються ним щодня.

22% – беруть машину кілька разів на тиждень.

7% – сідають за кермо тільки на вихідних або кілька разів на місяць.

2% – користуються машиною по черзі з іншими членами сім'ї.

Кожен п'ятий українець вважає, що в своєму населеному пункті може потрапити в затор навіть у вихідні.

Така ж кількість негативно відноситься до виділених смуг для громадського транспорту. На думку 19%, вони лише зменшують проїжджу частину для легкових авто. 80% все ж позитивно ставляться до цих смуг.

Не можуть знайти спільну мову автомобілісти і власники альтернативних видів транспорту: велосипедів, самокатів, моноколес. Останні масово скаржаться на погану інфраструктуру – 91% опитаних вважають її мало розвиненою і не врегульованою. Це змушує власників такого транспорту виїжджати на дороги загального користування. Тому незадоволені і водії авто – половина з опитаних вважають, що це збільшує ризик ДТП на дорогах.

Згідно з результатами дослідження, кожен третій респондент, який не має машини, планує її придбати. Тільки кожен восьмий пішохід не сідає за авто, оскільки вважає зручнішим громадський транспорт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook